Mirtuszlonc (Lonicera nitida) – Kertészet Budapest

Méretek:
2L, 20/30 cm gömb   Ára: 980 Ft
   5L, 30/40 cm gömb   Ár
a: 3.850 Ft
  10L, 40/50 cm gömb   Ára: 9.500 FtA mirtuszlonc (Lonicera nitida) egy gyors növekedésű, maximum 1-1,5 méter magasra növő, bokor alakú árnyéktűrő örökzöld cserje. Alkalmas alacsony sövénynek és talajtakarónak, valamint könnyen nevelhető szegélynövénynek.


Botanikája:

Levelei kerekek, sötétzöldek, fényesek, 1,5 -2 cm nagyságúak. Ágai szürkésbarnák, az apró levelek sűrűn helyezkednek el rajta. 1-1,5 méter magas, sűrű ágrendszerrel rendelkezik, erősebb ágai felállóak. Az oldalhajtásai, ás a hajtásvégek ívesen lefelé hajlóak. Díszítő értékét a levelei adják. Magasságánál képes szélesebbre nőni, ezért jó talajtakaró. Májustól-júniustól virágzik, virágai nem túl feltűnőek, aprók, zöldessárga színűek, kellemes illatot árasztanak. Termése sötét liláspíros színű, gömbölyű, 5 mm-es nagyságú, a lomb alatt helyezkedik el, ezért nehezen észrevehető valamint mérgező.

Környezeti igénye:

Félárnyékos, árnyékos helyeket kedveli, azonban tűző napon is életben marad, de nem viseli jól. Közepes vízigényű, mezofita faj. A nyári kánikulában feltétlenül szüksége van öntözésre, amelyet lombtömeggel hálál meg. A hazai teleket jól viseli, télálló. Azonban a levelei erős telek után lehullhat, amit a tél végével pótol. Előnyben részesíti a jó minőségű, tápanyagban gazdag talajt. Várostűrése kiváló, jól tűri a nyírást.

Felhasználása:

Alkalmas nyírott és nyíratlan sövénynek, valamint talajtakarónak. Nyírott sövényként alkalmas alacsony, tömött sövénynek. Talajtakarónak széles növekedési erélye miatt alkalmas, mivel szélessége meghaladhatja a magasságát.

Ültetése:

Ha sövénynek szeretnénk ültetni, akkor méterenként három darabot célszerű ültetni, az ajánlott ültetési távolsága 0,3-0,4 méter. Ha talajtakaróként szeretnénk alkalmazni, akkor min. 2, de inkább 3-4 darab növény javasolt négyzetméterenként. Ha 2 növényt telepítünk négyzetméterenként, akkor később ad teljes talajborítottságot, addig, míg össze nem érnek a növények, gyommentesen kell tartani a talajt.

Gondozása:

Mivel város-és szárazságtűrő, ezért nem igényli a gondozást. Ha sövénynek neveljük, akkor évente 2-3 nyírást igényel, hogy megtartsa a formáját, és sűrű maradjon.

 

Fajta kínálatunk:

  Lonicera nitida ‘Maigrün’

  • Jó a télállósága,
  • 0,5- 0,8 méter magas,
  • jól nyírható
  • alacsony sövénynek, szegélynek
  • buxusra hasonlít
  • sűrű ágrendszerű


   Lonicera pileata 

   • 1 m magas
   • talajtakaró habitusú
   • sötétzöld levelű
   • sűrű ágrendszerű
   • jól nyírható

    

   Amennyiben nem találja az Ön által keresett terméket, vagy egyszerűen csak szakmai segítségre van szüksége, akkor hívja kertész szakembereinket, akik minden területen segítségére lesznek.

   Mirtuszlonc (Lonicera nitida) – Budai Kertcentrum Kft (BKC) – +36 30 458-7839


   Terülő Mirtuszlonc - Kertészet Budapest