Bemutatókertünk – Budai Kertcentrum Kft

A kertészetünk közepén lévő bemutatókertünk kialakítása 15-20 éve kezdődött.


A teljes értékű áruként már nem eladható minőségű növények adták a bemutatókert alapját, melyet az évek során folyamatosan bővítettünk, így napjainkra sikerült kialakítanunk egy mini arborétumot. Az itt található növények már kifejlett méretükkel díszítenek, így a látogatók könnyen el tudják képzelni, hogy a most vásárolt „babanövények” hogyan fognak beilleszkedni kertjükbe.

A bemutatókert egyik leglátványosabb eleme a 10-15 fajtából álló mintasövény-bemutató, mely nagy segítséget ad vásárlóinknak az ideális sövénynövény kiválasztásához. Itt megfigyelhetik az egyes sövénytípusok habitusát, színét, kiválaszthatják, melyik sövénytípust melyik másikkal folytassák. Kollégáink el tudják magyarázni az ültetés módját, jól látszik az egyes növények közötti megfelelő sortávolság. Megfigyelhető, melyik fajta igényel napot, melyik viseli jól az árnyékot.
Hogy egy sövény igazán szép és sűrű legyen, fontos a megfelelő nyírás, alakítás. Szakértő eladóink a sövénybemutató segítségével tanácsokat tudnak adni a kerttulajdonosok otthoni, már meglévő sövényeinek ifjításával, metszésével kapcsolatban is.

A kis kerti tó körül kialakított mintakertben látható kifejlett méretű növények látványa inspirációt nyújt az egyes kertrészletek, napos-árnyékos helyek beültetésével kapcsolatban. Eladóink itt meg tudják mutatni vásárlóinknak, milyen talajtakaró cserjét ajánlanak kifejlett fák alá, mivel borítsanak napos rézsűt, hogyan alkalmazzák az alacsonyabb, magasabb növényeket növénylépcsőként. Melyik örökzöld fenyőféle, nagyra növő cserje kívánja meg leginkább, hogy a kert középpontja, váznövénye legyen, melyik kerüljön inkább a háttérbe, illetve mely növényekből alkalmasak arra, hogy dekoratív csoportot alakítsanak ki belőlük.

A bemutatókert segítséget nyújt abban is, hogy könnyebb legyen elképzelni, milyen kerti funkciókra lehet igénye egy kisgyerekes családnak vagy egy nyugdíjas házaspárnak. Hová kerüljön a játszótér, a kerti ülőgarnitúra, a hintaágy, a veteményes, a sütögető vagy a medence.

Nagy örömünkre szolgál, hogy vásárlóink egyre tudatosabban használják a bemutatókert adta előnyöket. Sok időt töltenek a növények, burkolatok, kerti kiegészítők elrendezésének tanulmányozásával, nem haboznak segítséget kérni kollégáinktól a saját kertjük adottságainak megfelelő termékek kiválasztásához. Jó érzés számunkra az is, hogy a Gyermekvasúttal érkező kirándulók is előszeretettel töltenek időt nálunk. Piknikeznek, nézegetik, simogatják a kisállatokat, játszanak a játszótéren, pihennek a felfüggesztett függőágyakban, kerti garnitúrákon.

Játszóterünk

A bemutatókertben lévő kis játszótérrel, függő- és napozóágyainkkal, homokozóval és kisállatkertünkkel a pihenni vágyó családokat is szeretettel várjuk: nyuszikat, papagájokat, mókusokat, cicákat, kutyákat, teknősöket lehet nézegetni, simogatni, ismerkedni velük.

 

Bemutatókertünk – Budai Kertcentrum Kft (BKC) – +36 30 619-2474


További kérdése van? Írjon nekünk!

8 + 9 =