Tanácsadás – Budai Kertcentrum

 

 


 

1. Helyszíni szaktanácsadás a kertészetben

 

Foglaljon időpontot személyes körsétára!
Érkezzen időpontra hozzánk tervezési vagy növényismertető
szaktanácsadásra a kertészetbe:

Brigihez, Ádámhoz, Gergőhöz vagy Barnához.

Bejelentkezni a következő telefonszámon lehet:
+36 30 458 7839

 

Ez az ingyenes, személyre szabott szolgáltatás akkor praktikus, amennyiben a kerttulajdonos segítséget, ötleteket szeretne kapni a kert kisebb átalakításához, a növényanyag szakmailag megfelelő minőségű és mennyiségű összeállításához.
Hogy mindkét fél számára egyértelműek legyenek a feltételek, szükség lesz néhány fényképre a kert jelenlegi állapotáról, a terület nagyságáról, meg kell határozni az égtájakat és a benapozottságot, valamint az épület elhelyezkedését a kertben.
Kollégáink konkrét kérdésekre tudnak szakmailag megfelelő választ adni: milyen legyen az árnyat adó fa a terasz fölé, melyik sövénynövényt érdemes ültetni a szomszéd kerítésének eltakarására, mely növények bírják a mélyárnyékot a kert díszéül szolgáló diófa/fenyőfa alatt, mivel szegélyezzük a gyepfelületet, stb.

 

A kertészetben tett körséta során kollégáink segítenek a növények összeválogatásában, a fényképek alapján javaslatot tesznek a növénycsoportok elhelyezésére, tanácsot adnak az ültetési segédanyagokkal kapcsolatban, és igény szerint ajánlanak kertépítő cégeket a kivitelezéshez.

Kerttervezés a Budai Kertcentrumban

 

2. Szaktanácsadás az Ön kertjében

 

Ezt a szolgáltatást akkor érdemes választani, ha a kerttulajdonos fejében már megszületett a kép álmai kertjéről, de fogalma sincs, hogyan kezdjen hozzá a megvalósításhoz.

Kollégánk előzetes időpont-egyeztetés után érkezik a kertbe, ahol a család igényei szerint a tulajdonosokkal közösen meghatározzák a kerti funkciók, az esetlegesen kialakítandó terepviszonyok és az ültetendő növények szakmailag javasolt helyét.

Erre a találkozóra a következőképp érdemes felkészülni:

Szaklapokból, -könyvekből, Pinterest-ről olyan fényképeket válogatni, ahol látszik a megvalósítandó kert hangulata, stílusa: buja vagy egyszerű, színekben tobzódó vagy letisztult, mediterrán hangulatú vagy modern geometrikus, stb.

Végiggondolni, hogy milyen kerti funkciókra lenne szükség: legyen-e játszótér, tűzrakó hely, kerti tó, veteményes, sziklakert, mennyi burkolatot szeretnének, stb.

A találkozó után a kertészetben a megrendelővel közösen tételes növénylista készül. A növénylista kisebb-nagyobb méreteket egyaránt tartalmaz, iránymutatóként szolgál a kert kialakításához. A növényanyag ütemezve is megrendelhető, és a kivitelezés során végig kapcsolatban maradunk Önnel. Igény szerint ajánlunk megbízható, de cégünktől független kertépítő cégeket, átnézzük a leadott árajánlatokat, költségvetést.

A szolgáltatásra egy űrlap segítségével lehet jelentkezni, melyet a kertészet pénztárában kell kérni és kitölteni.
Díja egyszeri 25 000 Ft, mely tartalmazza a kiszállás költségét és a mérnöki óradíjat.

 

3. Professzionális számítógépes tervezés

 

Ez a klasszikus „irodai”, számítógépes tervezés, melynek előmunkálatai ugyanazok, mint a fönt leírtak (helyszíni szemle, igények felmérése) de a végeredmény egy komolyabb, összetettebb kiviteli terv születése.
Ezt a szolgáltatást olyan esetekben szokták kérni, ha komplex tervdokumentációra van szükség például önkormányzati felszólításra, több tulajdonos között a döntések megkönnyítése érdekében, vagy nagy volumenű építkezés esetén.
A terv ára függ a kert nagyságától, tagoltságától és szakmai színvonalától, de mindenképpen többszázezres nagyságrendben kell gondolkodni.

 

A tervdokumentáció általában tartalmazza az alábbi részterveket:

  • tereprendezés
  • burkolatok kitűzése
  • burkolatok szintjei
  • öntözőrendszer szóráskép-terv
  • részletes növénykiültetési terv
  • kerti építmények részletrajzai
  • metszetek
  • esetleg perspektivikus rajzok és látványtervek (milyen lesz a kert néhány év múlva)

Amennyiben ilyen tervdokumentáció elkészítését szeretné megrendelni, külsős, független kerttervező irodát ajánlunk, mellyel korábban már többször dolgoztunk együtt és munkájával elégedettek vagyunk.

 

Szolgáltatásainkra jelentkezni nyitva tartási időben, az összeg befizetésével és egy űrlap kitöltésével a pénztárban vagy az irodában lehet.

 

Amennyiben szakmai segítségre van szüksége, akkor hívja kertész szakembereinket, akik minden területen segítségére lesznek.

 

Budai Kertcentrum Kft (BKC)

+36 30 458 7839


 

További kérdése van? Írjon nekünk!

10 + 11 =