Incrediball hortenzia – Budai Kertcentrum

Az Incrediball hortenzia (incredibe+ball=incrediball), hihetetlen nagy méretű, gömbölyű, focilabda nagyságú virágairól kapta a nevét.

Incrediball hortenzia


Az Incrediball hortenzia virágok zölden kezdnek el nyílni és fokozatosan fehérednek el, hogy aztán újra bezöldüljenek a virágzási ciklusuk végén. Nagyon szívós növény, még extrém hideg telek után is a tőle megszokott módon, pompásan virágzik. A nagy virágok ellenére sem hajlik úgy el, mint a közönségesebb Annabelle hortenzia, mert az erős hajtások könnyedén elbírják még a gyerekfej méretű virágokat is. Még a nagyobb esők után is függőlegesen tartja a nedves virágokat.

Felhasználási lehetőségek

Az Incrediball hortenziának számos felhasználási lehetősége van. Szoliterként (egymagában ültetve) éppúgy megállja a helyét, mint csoportban, vagy sövényként ültetve. Remekül szegélyezhetjük vele a telkünket, vagy a bejáratunkat is.

Fényigény

A legtöbb hortenziafajtától eltérően az Incrediball hortenzia kimondottan a napos helyeket kedveli, és még félárnyékban is jól érzi magát. Minél árnyékosabb helyre kerül, annál kisebb és kevesebb virágot fog hozni, ezért érdemes a kertünk legnaposabb részére ültetni. A tavasz kezdetétől az első fagyokig bármikor ültethető, végleges magassága 90-150 cm között várható. A nyári nagy melegek beköszöntével érdemes a szokásosnál több vizet adni neki.

Az Incrediball hortenzia a legszebb a nyári és az őszi időszakban (júniustól szeptemberig virágzik), de nagyon hangulatossá tudja tenni a téli kertet az elbarnult hatalmas virágok látványa. A virágok szépsége sokakat megihlet, gyakran használják fel a kiszárított labdákat különböző dekorációkhoz, szárított kompozíciókhoz. De nem csak a mi szemünket gyönyörködteti, nyáron a pillangók is nagyon szeretik.

Az Incrediball hortenzia ellenálló képessége

Betegségekkel és kártevőkkel szemben rendkívül ellenálló, de mint a legtöbb hortenziafajtát, őt is fenyegetheti a rügypenészesedés és a rügyhervadás valamint a rozsdagomba.
Ám ezeket a betegségeket könnyen megelőzhetjük a tél végi, tavasz eleji metszéssel: vágjuk vissza a növényt a tavasz beköszöntével az alsó egyharmadánál, hogy új, erős hajtásokat növeszthessen, és sokat virágozhasson. Nagyon fontos, hogy semmiképpen se metsszük ennél jobban a cserjénket.

Talajigény

Az ültetőközeg minősége és a talaj PH értéke nem befolyásolja a Incrediball hortenzia virág színét. Leginkább a nedves, jó vízelvezető képességgel rendelkező talajt kedveli, de alkalmazkodik a legtöbb talajhoz. Kerüljük a hirtelen, túlzottan magas tápanyag tartalmú tápok alkalmazását. A legjobb az alacsony nitrogén tartalommal rendelkező tápok használata, ezek közül is, lehetőleg lassan felszívódó (szemcsés) tápokat válasszunk.

Amennyiben nem találja az Ön által keresett terméket, vagy egyszerűen csak szakmai segítségre van szüksége, akkor hívja kertész szakembereinket, akik minden területen segítségére lesznek.

Incrediball hortenzia – Budai Kertcentrum Kft (BKC) – +36 30 458-7839