Kerttervezés, tanácsadás – Budai Kertcentrum

Háromfajta kerttervezés szolgáltatást kínálunk: szaktanácsadás a kertészetben, vagy az Ön kertjében, illetve professzionális kerttervezés.


1. Helyszíni szaktanácsadás a kertészetben

Ez az ingyenes, személyre szabott szolgáltatás akkor praktikus, amennyiben a kerttulajdonos segítséget, ötleteket szeretne kapni a kert kisebb átalakításához, a növényanyag szakmailag megfelelő minőségű és mennyiségű összeállításához.
Hogy mindkét fél számára egyértelműek legyenek a feltételek, szükség lesz néhány fényképre a kert jelenlegi állapotáról, a terület nagyságáról, meg kell határozni az égtájakat és a benapozottságot, valamint az épület elhelyezkedését a kertben.
Kollégáink konkrét kérdésekre tudnak szakmailag megfelelő választ adni: milyen legyen az árnyat adó fa a terasz fölé, melyik sövénynövényt érdemes ültetni a szomszéd kerítésének eltakarására, mely növények bírják a mélyárnyékot a kert díszéül szolgáló diófa/fenyőfa alatt, mivel szegélyezzük a gyepfelületet, stb.

A kertészetben tett körséta során kollégáink segítenek a növények összeválogatásában, a fényképek alapján javaslatot tesznek a növénycsoportok elhelyezésére, tanácsot adnak az ültetési segédanyagokkal kapcsolatban, és igény szerint ajánlanak kertépítő cégeket a kivitelezéshez.

Kerttervezés a Budai Kertcentrumban

Kerttervezés a Budai Kertcentrumban

2. Szaktanácsadás az Ön kertjében

Ezt a szolgáltatást akkor érdemes választani, ha az Ön fejében már megszületett a kép álmai kertjéről, de fogalma sincs, hogyan kezdjen hozzá a megvalósításhoz.

Kertészetünk tulajdonosa és vezetője, Kazsuk Béla több mint 20 éve foglalkozik kerttervezéssel és kivitelezéssel. Magyarországon és külföldön egyaránt elismert szakember, tagja a Magyar és Nemzetközi Kertépítő Szövetségnek (MAKERT, ELCA). Szakmailag a legmagasabb színvonalon, szívesen vesz részt a kertek kialakításában, mindennapi munkájának hajtóereje a kertkultúra magasabb szintre emelése.

Kollégánk érkezésére a hatékonyság érdekében érdemes felkészülni: átgondolni, szaklapokból, magazinokból összeválogatni a megvalósítandó kert hangulatát idéző fényképeket (buja vagy egyszerű, színekben tobzódó vagy letisztult, mediterrán hangulatú vagy modern geometrikus, stb.). Jó, ha a család előre megbeszéli, hogy milyen kerti funkciókra vágynak: legyen-e játszótér, tűzrakó hely, kerti tó, veteményes, sziklakert, mennyi burkolatot szeretnének, stb.

A kerttervezés tulajdonképpen együtt gondolkodás.

A beszélgetés során a család igényei szerint közösen meghatározzuk a kerti funkciók szakmailag javasolt helyét. Szaktanácsot adunk a terep kialakítására, az esetleges meglévő növényzet ritkítására, átültetésére, javaslatot az új növénycsoportok kialakítására, elhelyezésére.

A bejárás után a kertészetben a megrendelővel közösen tételes növénylista készül. A növénylista kisebb-nagyobb méreteket egyaránt tartalmaz, iránymutatóként szolgál a kert kialakításához. A növényanyag ütemezve is megrendelhető, a kivitelezés során végig kapcsolatban maradunk Önnel. Igény szerint ajánlunk megbízható, de cégünktől független kertépítő cégeket, átnézzük a leadott árajánlatokat, költségvetést.

A szolgáltatásra egy űrlap segítségével lehet jelentkezni, melyet a kertészet pénztárában kell kérni és kitölteni.
Díja egyszeri 25 000 Ft, mely tartalmazza a kiszállás költségét és a mérnöki óradíjat.

3. Professzionális kerttervezés

Ez a klasszikus „irodai”, számítógépes kerttervezés, melynek előmunkálatai ugyanazok, mint a fönt leírtak (helyszíni szemle, igények felmérése) de a végeredmény egy komolyabb, összetettebb kiviteli terv születése.
Ezt a szolgáltatást olyan esetekben szokták kérni, ha komplex tervdokumentációra van szükség például önkormányzati felszólításra, több tulajdonos között a döntések megkönnyítése érdekében, vagy nagy volumenű építkezés esetén.
A terv ára függ a kert nagyságától, tagoltságától és szakmai színvonalától, de mindenképpen többszázezres nagyságrendben kell gondolkodni.

A tervdokumentáció általában tartalmazza az alábbi részterveket:

  • tereprendezés
  • burkolatok kitűzése
  • burkolatok szintjei
  • öntözőrendszer szóráskép-terv
  • részletes növénykiültetési terv
  • kerti építmények részletrajzai
  • metszetek
  • esetleg perspektivikus rajzok és látványtervek (milyen lesz a kert néhány év múlva)

Amennyiben ilyen tervdokumentáció elkészítését szeretné megrendelni, külsős, független kerttervező irodát ajánlunk, mellyel korábban már többször dolgoztunk együtt és munkájával elégedettek vagyunk.

Kerttervezés szolgáltatásainkra jelentkezni nyitva tartási időben, az összeg befizetésével és egy űrlap kitöltésével a pénztárban vagy az irodában lehet.

Amennyiben szakmai segítségre van szüksége, akkor hívja kertész szakembereinket, akik minden területen segítségére lesznek.

 

Kerttervezés – Budai Kertcentrum Kft (BKC) – +36 30 619-2474


További kérdése van? Írjon nekünk!

10 + 12 =

KAPCSOLAT

Budai Kertcentrum

1021 Budapest,
Budakeszi út 95.

Telefon:
+36 30 944-8263;
+36 30 619-2474;
+36 1 392-5091

info@budaikertcentrum.hu

NYITVA TARTÁS

Hétfő-Szombat 8-17 óráig Vasárnap 8-16 óráig