Kertészet a Gyermekvasút szomszédságában

Cégünk, a Budai Kertcentrum Kft. Budán, a Gyermekvasút, Szépjuhászné úti megállójánál a Budakeszi út 95. szám alatt található.

Családi vállalkozásként, kezdetben (1994-ben) még csak kertépítéssel foglalkoztunk, de szerettünk volna létrehozni egy olyan egyedi, magas szakmai színvonalon álló kertészetet, ahol a kerttulajdonosok nem az akkor megszokott árudai, gyümölcsfa-lerakati szinten tudnak vásárolni.

Célunk elsősorban az volt, hogy a rendszerváltás után, a polgáriasodó lakosságnak – az addigi haszonkertek helyett – felkeltsük az érdeklődését a lakó-, pihenőkertek iránt.

Vevőkörünk a II. és XII. kerület, Budakeszi, Budaörs, Páty, Telki vonzáskörzetéből kerül ki. Célunk a hagyományos faiskolai kínálat beszerzése és árusítása mellett a folyamatos fejlődés, vevőink magas szintű szakmai kiszolgálása, dolgozóink és viszonteladói körünk képzése a kertkultúra fejlődése érdekében. Nevünkhöz hűen minden megtalálható nálunk, ami egy kerthez kell: dísz- és gyümölcsfák, cserjék, örökzöldek, évelő és egynyári virágok, vízi és vízparti növények, kerámia, műanyag és üvegszálas cserepek, virágföldek, kerti bútorok, burkolatok, fatermékek, tó- és világítástechnikai berendezések, kerti dekorációk, kertészkedéshez szükséges ruházati termékek, stb.

A vásárlóink által visszahozott garanciális cserenövényekből az évek során létrehoztunk egy bemutatókertet és játszóteret a kertészet látogatóinak nagy örömére, mert itt kirándulás közben tudnak piknikezni, pihenni, valamint jó ötleteket tudnak meríteni saját kertjük kialakításához. Jó érzés munkánk során, hogy sok dicséretet kapunk.

Tudjon meg többet bemutatókertünkről.

Szakmai fejlődésünkhöz elengedhetetlenek a külföldi szakmai utak, és a különböző szakmai szervezetekben való részvétel. Tagjai vagyunk a Magyar Kertészeti Árudások Szövetségének (Makert), a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének (Makeosz), az Európai Unio Kertépítő Szövetségének (www.elca.info/en), és rendszeresen részt veszünk a fenti szervezetek által szervezett szakmai programokon, utakon.

Már a kezdetektől elhatároztuk, hogy a mi vállalkozásunk családi kisvállalkozás marad, melyet gyermekeink folytatnak majd. Célunk, hogy egy olyan különleges, egyedi kertészetet építsünk ki, amely szakmailag, vevőkiszolgálás és választék szempontjából egyaránt a lehető legmagasabb színvonalon működik, a multinacionális barkács áruházak és a hozzájuk egyre jobban hasonlító, láncépítő kertészetek kereskedelmi mintájának ellenpéldájaként.

Jelszavunk: Same, same, but different…

Látogasson el hozzánk, hiszen nálunk nemcsak a növények érzik jól magukat.